Uitstapjes in de omgeving

uitzicht-naar-camping

Vanaf de camping kunt u werkelijk alle kanten op of het nu per auto, fiets of lopend is, altijd is er wel een boeiende bestemming te vinden. Voor bijvoorbeeld een mooie wandeling door het terrein van de stichting “Het zuid-Hollands landschap” vindt u het startpunt even buiten het dorp aan de Driemolensweg. Het terrein is vrij toegankelijk.

In de Zouweboezem, een moerasachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen, broedt de grootste purperreigerkolonie.
Verschillende lange afstand wandelroutes doorkruisen de waarden.

Fietsroutenetwerk met diverse knooppunten

Het fietsroutenetwerk met knooppunten maakt het zelf samenstellen van een route eenvoudig en aantrekkelijk. Men kan trouwens ook zonder route heel leuke dagtochten maken. Fietst men bijvoorbeeld in Oostelijke richting langs de Lek dan komt men eerst in Vianen waarvan een bezichtiging zeker de moeite waard is. Van daar uit neemt men dan het pontje naar het bekende Vreeswijk (nu onderdeel van Nieuwegein) en daar zult u zeker een van de vele terrasjes aandoen. Een bezoek aan Vreeswijk is zeker de moeite waard.

Een bezoek aan Vreeswijk is zeker de moeite waard
bloemen-buiten-zetten

Men kan ook pedaleren naar het Westen en komt dan eerst in Ameide. Daar vaart vanaf 1 april een fiets- en voetgangerspontje naar de overkant. Daar aangekomen neemt u weer in westelijke richting het schitterende groene fietspad naar Schoonhoven, de zilverstad. Met zijn grachtjes is Schoonhoven werkelijk een juweeltje.
Uitgekeken en genoten neemt u vanuit Schoonhoven de pont naar de overkant en fietst nu in oostelijke richting terug naar de camping. Onderweg passeert u het fraaie en verstilde vestingstadje Nieuwpoort en komt uiteindelijk weer in Ameide. Tijd voor een drankje bij “Het Wapen van Ameide”. Vanaf dit terras heeft u een prachtig uitzicht op een ooievaarsnest.

Autotochten naar vestingstad Gorinchem of Lingestad Leerdam

Autotochten worden vaak gemaakt naar de vestingstad Gorinchem of de Lingestad Leerdam met zijn bekende glasindustrie en glaskunst. Aan molens geen gebrek in dit gebied. De bekendste staan in Kinderdijk, 19 stoere windmolens langs de boezems van de Over- en Nederwaard, die een plaats hebben gekregen op de Werelderfgoedlijst.

weiland

Onderweg daar naar toe kan men per auto ook Schoonhoven aandoen, door in Gelkenes de veerpont te nemen en misschien rijdt u wel vanuit Schoonhoven ook nog eventjes door naar Heksenwaag in Oudewater. Deze plaats kreeg als enige in Europa van Karel V in 1545 het privilege om vermeende heksen te wegen. Overigens is er in Oudewater nooit een heks veroordeeld.